Comm gebruikte mijn foto, deel 2: een warme ontvangst

Museum Comm
Museum Comm

[:nl]

Comm Adriaan + Anja
Comm Adriaan + Anja

Na mijn blog over gebruik van mijn foto door Comm en mijn brief aan de directeur kreeg ik een email van Adriaan Wagenaar, die me uitnodigde voor een kopje koffie en een gesprek. Adriaan is directuer van Comm.

Dus na een paar emails heen en weer prikten we een datum. Ik nam een paar uur vrij van werk en verzekerde mezelf van een opgeladden batterij voor de goede camera, deze keer. Mijn bezoek aan het Houweling Telecom museum was namelijk wat minder goed voorbereid. Lees daarover hier.

Koffie en gebak

Petit Gateau maison Kelder
Petit Gateau maison Kelder

Dus ik bezocht Comm op 12 november 2018 en werd ontvangen door niet alleen Adraan, maar ook door Anja Tollenaar, conservator telecom. We bespraken de afgelopen gebeurtenissen en zij boden hun excuses aan voor de hele zaak, en dat was prima zo.  Ik ben blij dat we er zo uitkwamen. En ik moet natuurlijk niet vergeten te vermelden wat we bij de koffie hadden, zie foto rechts, van  maison Kelder, een uitstekende en bekende pattissier.

De kennismaking met Anja was een grote bonus. Haar voorganger, met wie ik contact had in het verleden, had een paar jaar geleden een andere baan gevonden en haar functie was een tijd lang niet opgevuld. Ik had een gerucht gehoord dat Comm overwoog deze niet meer op deze manier te in te vullen, maar kennelijk was er inmiddels anders besloten.

Ondergronds gaan

Comm Alleen personeel!
Comm Alleen personeel!

Hierna gaf Anja me een kleine rondleiding door het museum. Het museum heeft een grote metamorfose ondergaan, die meer dan 1 jaar duurde en ze zijn in november 2017 weer open gegaan. Ik had de nieuwe opzet nog niet gezien, dus het was een mooie gelegenheid deze eens te bewonderen.

We begonnen in één van de depots en deze in het bijzondere bevatte telecom apparatuur. Net iets voor mij dus, aangezien ik wel eerder een depot van hen bezocht, maar in de oude indeling. Het depot bezoeken was toen wat eenvoudiger, tegenwoordig worden er alleen bij hoge uitzondering derden toegelaten.
Nog iets dat nieuw voor mij was, was het feit dat ik deze keer handschoenen aan moest.

Helaas was het niet meer toegestaan foto’s in het depot te maken. We hadden in ieder geval een uitgebreid gesprek over verscheidene telefoons, andere tentoonstelling, geschiedenis van de telefonie en hoe we terecht waren gekomen in dat wereldje.

Bovengrond: een preview

T65s
T65s

Bovengronds gingen we naar de telecomafdeling, waar we een korte tour deden. Het was even een snelle rondgang, aangezien de tijd er bijna op zat en omdat ik later dit jaar, in de kerstvakantie, sowieso een langer bezoek gepland had.  Dan neem ik ook de vrouw en kinders mee.
En ik schrijf er daarna natuurlijk een blog over.

Eind goed, al goed

 

Cadeaux en handschoenen
Cadeaux en handschoenen

En zo scheidden onze wegen zich weer, maar niet voordat ik 2 mooie boeken cadeau kreeg, wat extra leuk was omdat er eentje over N.P. de Koo ging, wiens werk ik zeer bewonder.

Het was een erg leuk bezoek en goed om eens met Adriaan en Anja te spreken. Voor Anja ontmoeten was een aangename verrassing.  Especially meeting Anja, was for me a big bonus. Het is altijd goed om eens met een curator van een telecommunicatiecollectie te spreken.

Comm huidige nieuwe nieuwe echte originele foto
Comm huidige nieuwe nieuwe echte originele foto

Ik zal het museum waarschijnlijk nog een keer bezoeken in de kerstvakantie. Dan zal ik ook een echt blog over het museum schrijven.

Dus echt een happy end. En de huidige foto op de wegsite van Comm is prachtig.  Stukken mooier dan de mijne. 🙂

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*