Aansluiten van een convertor (dialgizmo)

Aansluiten van een convertor (dialgizmo)

Het aansluiten van een convertor, in dit geval een dialgizmo, is heel eenvoudig. Op je modem is een telefoondraad aangesloten. Met deze telefoondraad zijn meestal één of meerdere telefoonaansluitpunten verbonden.

Modem met telefoondraad
Modem met telefoondraad

 

 

 

 

 

De telefoondraad maak je los en op dezelfde aansluiting sluit je de convertor aan. De telefoondraad sluit je dan weer op de convertor aan. De convertor zit dan als het ware tussen je telefoon(s) en je modem in.

Modem met Dialgizmo
Modem met Dialgizmo

9 Reacties

 1. bedankt voor het antwoord,ik heb vandaag de telefoon binnengekregen,er zat een kastje bij voor de pulsetonen, ik heb hem aangesloten op de easysaver,inkomende gesprekken gaan goed,maar uitgaande gesprekken lukken niet. als ik de hoorn opneem dan hoor ik de kiestoon,en die blijft zoemen,aan de draaischijf draaien heeft geen zin,er gebeurt niks.blijft zoemen. het kastje wat erbij zit komt uit frankrijk,is de bedrading daar anders misschien?

  bedankt voor je antwoord,het belsignaal is wel prima de easysaver schijnt het te trekken.

 2. Hoi Aad, wat voor kastje is dat dan? Een echte dialgizmo of een ander merk?
  En heb je het al geprobeerd op een gewone telefoonlijn?
  NB kastje moet wel 5 a 10 min opladen voor ie goed werkt.
  Groeten,
  Arwin

 3. Hallo Arwin,
  Ik heb een PTT t65 gekocht. Ik zie op uw site dat je deze conventor nodig heb. Alleen staan ze op internet voor belachelijke prijzen. Zijn deze dingen altijd zo duur? Op een andere website stonden ze ook voor €4,40.

  • Hallo Bart,
   Bedankt voor je bericht. Ik kan me niet voorstellen dat een converter € 4,40 kost. Dat heb ik nog nooit gezien. Mocht je een link naar zo’n site hebben, post hem vooral hieronder.
   En wat is duur. Een inbouwconverter kost 30 e geloof ik en een losse 45 e incl verzendkosten ongeveer. Ik vind dat zelf niet heel duur voor een stukje specialistische elektronica dat in kleine oplagen gemaakt wordt.
   Groeten,
   Arwin

 4. Op de site van de Phone master staat de dialgizmo voor 69 euro. Een aparte stekker om de 4-puntsstekker om te zetten naar de rj11 versie, kost 4.40. Misschien zit daar de verwarring…?

 5. Hallo wij hebben een tijdje geleden een dialgizmo besteld (midde november) en nog steeds niets binnen we hebben ook al gemaild ( 2 weken geleden) maar geen reactie weer jij iets?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*