Handel

ribbon

Verkoop

Door mijn verzamelactiviteiten heb ik allerlei telefoons dubbel, triple of zelfs maar. Ook heb ik exemplaren die op zich niet in mijn verzameling thuishoren. Daarnaast vind ik het erg leuk om telefoons te restaureren. Daarom verkoop ik gerestaureerde telefoons op internet.

Op mijn marktplaats-account is terug te vinden wat ik op dit moment in de verkoop heb. Ook als je geen marktplaats-account hebt, kun je mijn telefoonaanbod toch bekijken:

http://www.marktplaats.nl/verkopers/5667391.html

Heb je interesse in één van deze telefoons? Reageer op de advertentie of stuur een mail naar j_doubleyou@hotmail.com

Inkoop

Natuurlijk ben ik altijd op zoek naar leuke restauratieprojecten en aanvullingen voor mijn verzameling. Ook kapotte of incomplete telefoons kunnen daarbij van pas komen. Heb je iets waar je vanaf wil? Stuur een mail met foto naar: j_doubleyou@hotmail.com

Onderdelen

Door mijn verzamel- en restauratiewerk heb ik een grote voorraad onderdelen, vooral uit de jaren 60 en 50, maar ook uit de jaren 40, 30 en 20. Zoek je iets om je antieke telefoon weer compleet te maken? Neem contact met me op:  j_doubleyou@hotmail.com

Ik heb hoorns, draaischijven, microfoons, speakertjes, kapseldoppen,schroefjes, moertjes, etc etc.

Wat betreft snoeren: voor PTT Norm 51 toestellen, zoals de Heemaf 1955, Standard 54 en Ericsson 51 heb ik eventueel nieuw gemaakt stoffen hoornsnoeren van goede kwaliteit.

66 Reacties

 1. Goedemiddag Arwin,
  Ik ben op zoek naar de bodemring voor de Ericofoon, alsmede het juiste aansluitsnoer. Kunt u mij hieraan helpen?

 2. Hallo Arwin,

  Ik zoek een correct functionerende Unifoon TDK kleur beige.

  Kun jij mij daar aan helpen?

  Ik hoor graag van jou.

  Mvrgr

  Erik

 3. Nice website, I also have the passion for old phones but have not got such a collection as you do. How rare, in your opinion is the model Siemens 282 i red color? What is your opinion about the design of the Iskra Eta 80 phone, I have not found one in your collection. Best regards, Boris, Croatia

 4. Hallo Arwin,
  Is er ergens op het net nog een gebruiksaanwijzing (pdf) te vinden voor een PTT Memofoon Kirk 76E tdk uitvoering. 0216-429x
  Ik heb nog een ongebruikte ( nieuw in doos) exemplaar.

 5. Hoi Arwin,

  ik ben op zoek naar een T65 telefoon met hoornversterker, liefst met druktoetsen.

  de kleur is niet van belang

  Groet,

  Henk

   • Ik ben me er van bewust dat ik op een oude post reageer, maar ik heb hier een bruine T65 met druktoetsen en een bruine hoorn met versterker. Hij oogt origineel. Heb ik iets bijzonders?

    • Hallo Theo, ik heb tot nu toe alleen grijze exemplaren gezien. Ik weet dat er meegekleurde hoorns zijn, maar daar zijn er niet veel van en ik heb er nog nooit eentje gezien.
     Is ie echt origineel? Of een eigen aanpassen van iemand? Huisvlijt?

     Groeten,
     Arwin

     • Ik heb ook een bruine T65 met hoornversterker, is echt origineel PTT.

 6. Dag Arwin,

  Ik heb een converterset ingebouwd in mijn T65 telefoon. Het kiezen etc. doet het goed. Alleen krijg ik de klacht dat ik slecht te verstaan ben. Voor de zekerheid heb ik twee andere T65’s omgebouwd, maar met dezelfde klacht. Heb jij enig idee hoe dit te verhelpen is, ik wil natuurlijk goed verstaanbaar zijn. Mijn T65 hang achter een Experia V8 modem van Telfort/KPN.

  Alvast bedankt voor de te nemen moeite.

  Groet,

  René

 7. Beste Arwin,

  Ik ben op zoek naar een snoer voor een hoorn,
  Voor een Ericsson type 51 Kleur ivoor wandtelefoon.

  Hoop dat u mij verder kan helpen.

  Met vriendelijke groet

  Marco van Mierlo

  • Hallo Marco, snoeren voor dit type telefoon zijn lastig te vinden. Ik kan er evt eentje voor je maken. Origineel had het toestel een stoffen krulsnoer. Dat is echter niet meer te krijgen.
   Ik heb evt een recht stoffen snoer voor je. Dat kost 40 e incl verzenden binnen NL.

   Groeten,

   Arwin

 8. HALLO ik heb een koperen telefoon en volgens internet zou het om een RTT 56A/B telefoon gaan binnenin vind ik volgende gegevens POST TA XA (ATEA) en TMA st-121 kan je mij wat meer vertellen daarover en eventueel de waarde ? gr eddy

  • Hallo Eddy, bedankt voor je bericht. Waardebepaling via een korte beschrijving via een berichtje is helaas niet heel zinvol. Het hangt van zo ontzettend veel factoren af.
   Ik raad je aan op verkoopsites eens rond te kijken naar exemplaren die ongeveer in dezelfde staat zijn. Dan krijg je vanzelf een idee van de huidige verkoopwaarde.
   Groeten,
   Arwin

 9. Hallo Arwin,
  Heb je nog een leuke bakelieten telefoon over? Het liefst geen grijze, eentje met een draaischijf en zo’n klassieke bel.
  Met vriendelijke groet,
  Arno

 10. Hallo Arwin.

  Ben op zoek naar een katoenen telefoonhoorn snoer voor een oude koperen telefoon. Zou jij me hieraan kunnen helpen?

  Groetjes: Roger

 11. Hallo Arwin,

  Voor een tweetal munt telefoons (PTT Coinvox 12 en 22) ben ik op zoek naar documentatie of informatie over de werking/aansluiting. Ik heb een Homevox centrale waarop een Kimus 1 kwartjes telefoon is aangesloten, die doet het wel. De Coinvox toestellen gaan beiden wel over als ik ze bel, maar het gesprek komt niet tot stand na opnemen. Het display gaat ook niet aan, munten vallen direct in de teruggave bak. Misschien een aarde probleem? Ik heb geprobeerd de aarde aan te sluiten op de aarde in mijn huis, dat helpt helaas niet.

  Kan je mij misschien op weg helpen?

  Groet, Stefan

  • Hallo Michel, bedankt voor je bericht. Helaas heb ik geen zwarte 282 te koop. Soms staan ze op marktplaats of 2ehands.be.
   Op ebay ook, maar de 2 die er nu staan zijn vrij hoog geprijst.
   Groeten,
   Arwin

 12. Toch bedankt Arwin ! Ik heb intussen een bordeaux 282 gevonden. Kan je me een idee geven van de gemiddelde verkoopprijzen van deze eerder zeldzame kleur aub ?
  Groeten,
  Michel.

  • Poeh, een rode kost doorgaans ergens tussen de 50 en 100 e, afhankelijk van de staat waarin ie verkeerd. Er wordt soms meer voor gevraagd.

   Gefeliciteerd, trouwens. De rode is wel de mooiste. 🙂

   Groeten, Arwin

 13. De rode vind ik ook de mooiste, ben blij dat ik een exemplaar gevonden heb dat min of meer compleet is. Een groene zoek ik ook nog maar die ben ik nog nooit tegengekomen op MP of Ebay of zo. Mocht je er ooit zo eentje dubbel hebben of ergens te koop weten staan via je contacten dan had ik het graag geweten. Thx voor alle info alvast ! PS. de”donor” zwarte komt normaal vandaag binnen en bezorg ik via de post je samen met de andere voor restauratie zoals via mail afgesproken. Groeten.

 14. Hi there,

  I’m trying to get hold of a replacement mouthpiece/transmitter cap for my 1954 U43 telephone and was wondering if you might be able to help.

  I’m not too concerned with the condition in terms of finish as the telephone has yet to be restored or converted. Anything that isn’t chipped or cracked would be ok.

  Best wishes,
  David

 15. Leuke site! Veel info en op een prettige manier van schrijven. Zelf een beginnende verzamelaar van de t65. Mooie telefoons. Vind hier op de site wel wat plaatjes en scans over de t65 maar de primafoongids zie ik bijv alleen maar de voorkant. Heb je nog meer documentatie? Heb bijvoorbeeld wel digitaal de handleiding van de t65 maar niet van de w65. Of weet je waar ik die kan vinden? Alvast bedankt.

  • Hallo JJ,
   Bedankt voor je bericht en je complimenten. DE T65 is een leuk verzamelonderwerp.
   Die primafoongids heb ik zelf niet. Ik heb de scans van een vriend gekregen.
   Ik heb nog wel wat meer documentatie, zoals een zeer uitgebreid artikel van de PTT over de introductie van de T65 bijvoorbeeld.

   Ik zal ze op termijn ook op mijn site zetten, maar dat soort zaken kost tijd. Met dat artikel over de T65 ben ik enkele weken bezig geweest om het te schrijven, controleren en alle info zo veel mogelijk te checken, foto’s te maken etc.
   De handleiding van de W65 heb ik niet, helaas. Vermoedelijk wijkt ie overigens niet veel af van die van de T65.
   Veel andere sites met informatie zijn er niet. Je zou eens op mijn linkenpagina kunnen kijken. Misschien de site van Freerk, of Jasper?
   http://www.matilo.eu/linken/

   Groeten,
   Arwin

 16. Hallo Arwin,

  Leuk om je passie voor telefoons op deze website te zien.
  Ik ben op zoek naar een mooie, oude telefoon om te gebruiken als decoratiestuk op een bruiloft. Hij hoeft dus niet meer te werken. Het liefst zou ik een telefoon vinden van voor 1945, met hout en metaal zoals jij hier op je website laat zien.
  Heb je toevallig zulke modellen beschikbaar? Qua kleur maakt het niet zoveel uit, want als het mooi is, is het mooi.

  Alvast bedankt en groetjes, Steef

 17. Hoi Arwin, fantastisch om jou site door te lezen. Een hoog Oja gehalte.

  Tijdens het leegruimen van de zolder na het overlijden van mijn moeder kwam ik de bekende T 65 grijze telefoon tegen.
  Ik wil deze weer werkend maken en mijn kleinkinderen laten ervaren hoe we vroeger op afstand communiceerde.

  Tijdens demontage blijkt het grondplaatje in de hoorn ( spraakgedeelte) gebroken te zijn. Op dit kunststof onderdeel zitten de twee contact plaatjes waar de groene- en gele draad op vast geschroefd zitten.

  Heb jij zo’n grondplaatje voor mij.

  Groet Andre

  • Hallo Andre,
   Ik stuur je even een email. Ik kan me niet precies voor de geest halen wat je bedoelt. Ik zou zeggen het kapje waar de speaker in zit, maar jij hebt het over een plaatje.
   Een foto zou handig zijn.

   GRoeten,
   Arwin

 18. Hoi,
  Ik ben op.zoek naar een hoornsnoer en snoer van de telefoon naar de wandaansluiting voor de ptt ericsson model 1951. Heb jij dat liggen voor de verkoop

  Gr Cor.

 19. Hallo Arwin,

  Dank je wel voor deze site! Mag ik je lastig vallen met een paar vragen?

  Ik heb sinds kort een W65 liggen met de bedoeling om hier via een ‘GSM Gateway’ een mobiel toestel van te maken. Het betreft een omgebouwd exemplaar (denk ik…) waar de draaischijf door een TDK unit vervangen is.

  Kan jij me helpen met een geschikte draaischijf om het toestel weer in oude staat te brengen? Het is me inmiddels ook gebleken dat ik dit toestel niet zomaar even openmaak, heb jij aanwijzingen over hoe ik dat zonder schade voor elkaar krijg?

  Is het schema van een W65 erg anders dan van een T65 (met name de aansluitstrip!) Omdat ik nog niet zeker weet of de gateway genoeg belsignaal kan genereren (is nog onderweg uit china) ben ik aan het nadenken om via een Arduino het belsignaal te detecteren en dan met een relais en een 42volt voeding (om binnen de ‘veilige spanning’ te vallen) zelf een 20Hz signaal te maken. Uit veiligheidsoverwegingen wil ik dat dan direct op de bel aansluiten. Het T65 schema lijkt er op te wijzen dat ik de b-eb verbinding kan verbreken en dan de eb los kan gebruiken? De ‘condensator kant’ heeft echter geen eigen aansluiting op de strip, als deze aanpak werkt dan wordt het ‘opereren’…

  Ik hoop dat je de tijd kan vinden om mij van deze informatie te voorzien!

  • Hallo Bart, bedankt voor je bericht en je complimenten.

   Ik heb wel een kiesschijf voor je. Voor detail, neem even contact met me op via email.

   Je kunt de W65 wel aansluiten op een GSM gateway, maar als je er een kiesschijf op zet kun je ws geen nummers kiezen, alleen gebeld worden.

   Voor openmaken, onderaan zit een klepje. Dat kun je openmaken door de schroef los te draaien.
   Binnenin zie je aan de zijkanten een schroef zitten. Als je die losdraait, kun je de telefoon van de ophangbeugel af schuiven.
   Als de ophangbeugel er af is, kun je aan de achterkant bij een drietal (geloof ik) schroeven. Als je die losdraait kun je de kap er af halen. Gaat niet heel makkelijk, overigens.
   Voor het aansluiten: dat gaat precies hetzelfde als bij de T65. Er is als het goed is met kleurtjes en letters precies aangegeven waar welk draadje moet.

   De GSM gateway moet in principe genoeg spanning opwekken om de bel te laten rinkelen. 48 v lijkt me wat aan de lage kant. Belspanning is normaliter 90-110 volt.

   Belspanning via een separate bron, via de EB-aansluiting, lijkt me ingewikkeld. Er zijn ook boosters verkrijgbaar, die het belsignaal van extra spanning voorzien. Dat lijkt me een veel eenvoudigere oplossing, maar ik ga er in beginsel van uit dat de gateway genoeg belspanning levert.

   Groeten,
   Arwin

 20. Hoi Arwin,
  ontzettend leuke website!
  Het heeft me geïnspireerd om eindelijk echt eens een analoge telefoon met kiesschijf aan te schaffen:)
  Ik heb inmiddels een W65, ongebruikt in orginele verpakking aangeschaft. Daar kon ik geen nee tegen zeggen.
  Ik ga hiervoor een dialgizmo aanschaffen. Omdat ik weinig verstand heb van techniek, durf ik een interne convertor niet zo goed aan.. Uiteindelijk zou ik wel een Ericsson wandtelefoon willen aanschaffen en dan is de dialgizmo waarschijnlijk ook handiger.
  In films uit de jaren ’80 zie je soms langere snoeren aan de hoorn zitten. Zijn deze er ook voor de W65? En zijn deze gemakkelijk te vervangen?
  Alvast bedankt voor je reactie!
  Groeten,
  Marnix

  • Hallo Marnix, bedankt voor je reactie en compliment.
   Leuk dat je zo’n nagelnieuwe W65 op de kop hebt weten te tikken. Veel plezier ermee.

   Bij mijn weten is er door de PTT nooit een extra lang snoer gebruikt voor de W65. Wel voor latere toestellen.

   Je kunt het snoer vervangen, maar dan krijg je er nooit meer zulke mooie doorvoerrubbers op natuurlijk. En zie maar eens de juiste kleur rond krulsnoer te vinden.

   Technisch is het niet moeilijk. Het is immers maar 4 draadjes.

   GRoeten,
   Arwin

 21. Beste,

  Ik heb een RTT 56 telefoon waarvan het plastic en nummerplaatje op de draaischijf ontbreekt.
  Heb jij deze toevallig nog?

 22. Hoi Arwin, voor een heemaf 1955 ben ik op zoek naar een hoornsnoer. Onze kat heeft het krulsnoer doorgebeten. Heb je deze snoeren of een idee waar ik die kan kopen?

 23. hoi hoi Arwin
  ik heb een ptt t65 maar de hoornkabel is erg slecht , want die plakt aan alle kanten . nu is mijn vraag weet u misschien of er nog ergens een kabel is te krijgen voor de hoorn ? grzz van cowboyspeedy

  • Hallo Cowoyspeedy,

   Bedankt voor je bericht. Dergelijke snoeren staan soms op marktplaats.
   EVT heb ik er eentje voor je voor 10e ex verzendkosten.
   Indien interesse, stuur me een foto van je telefoon.
   Groeten,
   Arwin

 24. Hi Arwin, ik ben op zoek naar een draaischijf voor een ptt ericsson telefoon zwart bakeliet, op de onderzijde van het toestel staat 9-70 verder zie ik geen typeaanduiding. vergelijking met plaatjes op internet leert dat het vermoedelijk type 1951 is. Ik mis ook het telefoonnummerplaatje wat in de twee zwarte gaatjes aan de voorzijde onder de kiesschijf hoort te zitten. Kun je mij hieraan helpen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*