PTT 24

PTT 24

PTT 24Deze telefoon was het Franse standaardtoestel tot de komst van de U43 in 1943. Hoewel 24 verwijst naar het jaar 1924, is het model pas geintroduceerd in 1927. Deze telefoon is ontwikkeld door de firma LMT (Le Materiel Telephonique) in Parijs.

De draaischijf zit een losse behuizing, omdat er indertijd nog een groot deel van het Franse telefoonnet niet geautomatiseerd was. Daardoor werden er nog heel veel toestellen zonder draaischijf gebruikt. Veel van deze telefoons zijn dan ook geleverd zonder draaischijf. Het toestel is zo geconstrueerd, dat er eenvoudig achteraf nog een draaischijf kon worden gemonteerd en zo rekening houdend met voorschrijdende automatisering van het Franse net.

Deze telefoon is ook vrijwel altijd uitgerust met een meeluister hoorn, formeel extra telefoon geheten. Dit was omdat de geluidskwaliteit van Franse plattelands telefoonlijnen vaak te wensen over liet. Door de extra telefoon te gebruiken, konden de gebruikers elkaar beter verstaan. Het is dus eigenlijk geen meeluisterhoorn.

Deze telefoon heeft geen inwendige bellen, maar is verder wel een zelfstandig functionerend toestel.

Bijzonder is dat de telefoon gebruik maakt van een hoorn, die is ontworpen door Bell/Western Electric. Dit zogenaamde E4-model werd eerder in Frankrijk ingevoerd dan in de Verenigde Staten zelf.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*