Ferrari Testarossa TR88S/N

[:nl]

Ferrari Testarossa TR88S N
Ferrari Testarossa TR88S N

Ferrari Testarossa TR88S N open
Ferrari Testarossa TR88S N open

Het was natuurlijk een kwestie van tijd voordat ik er eentje van deze op de kop zou tikken. Het is geen zeldzaam model. Aangezien ik geen grote fan van novelty telefoons ben, stond deze niet heel hoog op mijn lijstje. Ik heb deze in november 2022 gekocht op een grote rommelmarkt. Ik wilde niet met lege handen naar huis. Ik had geen must-have-telefoons kunnen vinden, dus ik heb ik er maar eentje van mijn meh-lijstje gekocht. Het was geen dure aankoop.

Deze telefoon is een model van de Ferrari Testarossa (roodhoofd). Deze auto was van 1984 tot 1996 in producte. Hij was regelmatig te zien in de tv-serie Miami Vice. Hierdoor was de Testarossa één van de grote iconen van de jaren 80.

De telefoon zelf is een redelijk gewone gondeltelefoon. Het is een electronisch toestel met was basisfuncties zoals een puls-toonschakelaar en een redialknop.

Ik kon geen fabrikant ergens op de telefoon vinden. Soms wereden ze verkocht onder het merk “Dialphone” en ik zag er ook eentje met het merk GTE.

Ferrari Testarossa TR88S N onder
Ferrari Testarossa TR88S N onder

De blauwe Nederlandse sticker duidt erop dat deze telefoon van eind jaren 80 tot begin jaren 90 is. De sticker is van het ministerie van verkeer en waterstaat en geeft aan dat dit toestel was toegelaten op het Nederlandse publieke telefoonnetwerk.

De telefoon is onbeschadigd, maar heeft wat slijtage. Ik heb hem een beetje schoongemaakt en hij werkt. Dus een welkome aanvulling aan mijn verzameling. :-)[:en]It was of course just a matter of time before I got one of these. It is not a rare model. As I am not a big fan of novelty phones, it was not very high on my list. I got it in november 2022 at a big flea market. I did not want to go home empty handed. I did not see any must have phones, so I decided to get this one from my meh list. It was not expensive.

Ferrari Testarossa TR88S N
Ferrari Testarossa TR88S N
Ferrari Testarossa TR88S N open
Ferrari Testarossa TR88S N open

The phone is a model of the Ferrari Testarossa (red head). This car was in production from 1984 to 1996. It’s regular appearance in the TV-series Miami Vice made it an 1980s icon.

The phone itself is a relatively standard gondola telephone. It is electronic with basic functions like a pulse/tone switch and redial.

Could not find a makers mark on this phone. Sometimes they were sold under the brand “Dialphone” and I also saw one marked GTE.

Ferrari Testarossa TR88S N onder
Ferrari Testarossa TR88S N onder

The blue Dutch sticker indicates it is from the late 80s to early 90s. The sticker is from the Dutch ministry for infrastructure and indicates the phone was allowed on the Dutch public telephone network.

The phone is undamaged, but has some wear. I cleaned it a bit. It works, so I am happy with my this acquisition. ?[:]