Wild & Wolf Scandiphone

Scandiphone
Scandiphone
Scandiphone with box
Scandiphone with box

Komt deze je bekend voor? Het is een moderne reproductie door Wild & Wolf van de Ericsson Ericofoon (Ericofon), een ontwerp uit de jaren 50. Deze design klassieker is uitgerust met moderne electronica, rj-connectors en komt in een nieuw scala van kleuren.
Formeel maakt deze geen onderdeel uit van mijn collectie, want ik heb hem voor mijn vrouw gekocht.

Scandiphone dial
Scandiphone dial

Hij is zelfs best goed gemaakt, van mooie kwaliteit. En, omdat de grote rode knop voor het haakcontact gebleven is, moet je bij deze ook oppassen dat je de verbinding niet per ongeluk verbreekt door hem overeind neer te zetten als je bijvoorbeeld even een pen erbij pakt.

Ericofon and Scandiphone
Ericofon and Scandiphone

Ter vergelijking heb ik een echte Ericofoon links op de foto erbij gezet. Behalve een klein verschil in hoogte en kleur, is er eigenlijk geen verschil. Zelf het gaatjespartoon bij de microfoon is hetzelfde.

Als aandenken aan het origineel zijn de knoppen in een circel geplaatst en is er zelfs een vingerstop waardoor het geheel doet denken aan de kiesschijf die op de Ericofoon zat. Er zit een volumeknopje op en een puls-toonschakelaar waardoor het toestel geschikt is voor moderne netwerken. Ze worden nog steeds verkocht en kosten ongeveer 50 euro op dit moment (jan 2017). Het is dus niet een goedkoper alternatief voor een 2e hands Ericofoon.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*