Mytel Telemax

Mytel telemax open

Een buigbare telefoon had ik nog niet in mijn collectie, dus kocht ik deze schoonheid. Wel een beetje een gimmick, als je het mij vraagt. Als je het toestel in de muurbeugel wil doen, moet je hem eerst weer recht buigen anders past ie niet en wordt de knop voor het haakcontact niet ingedrukt.

Op de voorkant staat alleen maar Telemax. Ik moest hem open maken om meer te weten te komen. Dat was wel puzzelen, want de schroefjes zaten verborgen onder het rubber.

Het bleek dus dat deze telefoon door Mytel is gemaakt. Er staat zelfs “property of Mytel” (eigendom van Mytel) aan de binnenzijde. Het is niet helemaal duidelijk wat ze daar mee bedoelden. Verhuurden ze deze toestellen? Waarom staat het dan aan de binnenkant? Of is het Chinglish en wilden ze alleen maar zeggen dat ze hem gemaakt hadden?

Mytel Telemax

Ik kon geen uitsluitsel vinden over de productiedatum. Ik zou zeggen dat ie in de jaren 80 was gemaakt. Één onderdeel had wel een code die een datum zou kunnen zijn, maar dat zou dan 1975 betekenen. Dat vind ik wel vroeg.

Het is een goedkoop gemaakte telefoon. Mytel is niet bepaald een high end fabrikant. Hij werkt in ieder geval goed. Hij heeft een hoog tjirpend belsignaal.