Kingtel KT880 My Flower

Kingtel My Flower
Kingtel My Flower
Kingtel My Flower dial
Kingtel My Flower dial

Een design telefoon? Of een novelty toestel? Ik kan maar niet beslissen. Waarschijnlijk een beetje van beide. Het sluit elkaar niet uit.

Deze telefoon uit één stuk is gemaakt door de firma Kingtel in Taiwan. Veel informatie kon ik er niet over vinden. Uit wat ik wel kon vinden concludeer ik dat dit model rond 1980 is geintroduceerd, aangezien de vroegste exemplaren die zag dateren uit de eerste helft van de jaren 80.

Kingtel My Flower underside
Kingtel My Flower underside

Het is een staand model, zoals de Ericofoon. Net zoals de Ericofoon zit er een knop aan de onderkant die fungeerde als haakcontact. Anders dan de Ericofoon zitten de microfoon en speaker aan de achterzijde in plaats van aan de voorzijde. De druktoetsen zitten aan promonent aan de voorkant, de knoppen gearrangeerd als bloemblaadjes. In het midden zit een rood lampje, dat oplicht wanneer er gebeld wordt. Zie de video onderaan dit artikel.
Voor zover ik kon vaststellen kiezen alle varianten DTMF (oftewel TDK/toonkiezen).

Kingtel My Flower back
Kingtel My Flower back

Dit model is in veel kleuren uitgebracht en heeft de tekst “My Flower” in sierletters aan de voorkant. Op mijn exemplaar zijn deze letters inmiddels verdwenen, maar ze zijn nog steeds zichbaar bij een bepaalde lichtval en spiegeling.
Er staat ook een klein bloempje op de achterkant, rond de microfoon.

Al met al een gek telefoontje en een bekend gezicht voor de meeste telefoonverzamelaars. Hij stond al een hele tijd op mijn lijstje, maar een rode versie zie je niet zo vaak. De perfecte gelegenheid om er eentje te kopen deed zich voor toen er eentje te koop werd aangeboden voor niet al te veel geld en ook nog eens niet te ver bij mij vandaag.