DFG Modell Lyon

DFG Modell Lyon
DFG Modell Lyon

Het Modell Lyon, zoals hij meestal genoemd wordt, werd gemaakt door DFG (Deutsche Fernsprecher Gesellschaft) in de jaren 80. Hij werd opgenomen in het aanbod van de Deutsche Post als DeFeAp 330.

De Nederlandse PTT bood dit toestel ook aan, maar dan onder de naam “Rembrandt”, met die naam op het plaatje geprint, waar op andere versies Lyon staat.

Het toestel was ontworpen om op een ouderwetse telefoon te lijken, hoewel vroeger houten telefoons meestal geen kiesschijf hadden. Het is een typisch voorbeeld van een faux antique telefoon en soms wordt het toestel voor echt antiek aangezien.

DFG Lyon electronics
DFG Lyon electronics

De elektronica is dezelfde als die van de 7-serie van de Bundesport (Zie FeTAp 751 en 791).

Hoewel vaak wordt beschreven dat dit toestel van echt hout is gemaakt is mijn versie en die van andere verzamelaars die ik ken, gemaakt van een licht soort MDF met een soort houtfineer-laminaat. Ik heb er nog nooit eentje gezien die van echt hout bleek te zijn gemaakt. Ze zijn doorgaans rond de 2 kilo in gewicht, hetgeen veel te licht is voor een telefoon die van echt hout is.

DFG Lyon inside
DFG Lyon inside

Verscheidene metalen en plastic onderdelen zijn verguld met een dun laagje echt goud. Vaak is deze laag dan ook weggewreven door poetsen, waardoor het onderliggende metaal tevoorschijn komt.

 

2 Reacties

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*