Automatic Electric GTE Styleline

GEC Styleline
GEC Styleline
GTE Styleline wrong label
GTE Styleline wrong label

Eigenlijk is dit een kopie van de Western Electric Trimline, waarvan ik dan weer een Spaanse versie is die onder licentie is gemaakt. Ze lijken zo erg op elkaar dat ik eerst niet door had dat het om 2 verschillende modellen ging. Ik had er zelfs al een verkeerd label voor gemaakt, toen andere verzamelaars mij op mijn vergissing wezen.

GTE Styleline open
GTE Styleline open

Het toestel is in 1968 geïntroduceerd, een paar jaar na de Trimline. Het heeft dezelfde configuratie: een zware metalen gietstuk als basis, de bel in het onderste deel samen met het haakcontact, snoeren met kleine stekkers in plaats van vastgeschroefde snoeren, elektronica en toetsenklavier in de hoorn.

GTE Styleline underside
GTE Styleline underside

Oorspronkelijk is het toestel door Automatic Electric en later geproduceerd onder het GTE-merk. Het toestel werd vooral gemaakt voor onafhankelijke telefoonmaatschappijen in de USA en het is onduidelijk of deze telefoon ook is geexporteerd naar of geproduceerd in Europa.

Mijn exemplaar is ooit gebruikt in de USA. Het is een touch tone versie (TDK, toon druk kiezen) met een verlicht toestenklavier. Het LEDje werkt, maar is nog maar zeer zwak. Toen ik dit toestel verwierf was er geen raampje met nummerlabel, dus dat heb ik zelf gemaakt.