Klein juweeltje, mijn Heemaf console compleet

Heemaf 1931 op console
Heemaf 1931 op console

Load of stuffAfgelopen weekend heb ik een groot aantal dozen met telefoonspullen gekocht van een verzamelaar die aan het inkrimpen was. Veel literatuur en documentatie, papiere, technische tekeningen, en ook 2 telefoons, een heleboel telefoonhoorns, kiesschijven en een verzameling gemengde onderdelen.

RT Kapje (1)Met veel plezier ben ik alles aan het doorlopen en kom heel veel leuke dingen tegen.
En zaterdagavond kwam ik een klein kapje tegen. Leuk ding, met de letters RT voor Rijks Telefoondienst, die in 1935 opgegaan is in de PTT. Maar het was alleen maar een kapje.

RT Kapje (2)Gisteravond vond ik een aansluitdoosje. En toen viel het kwartje. Niet alleen pastje heb kapje op het doosje, maar paste het waarschijnlijk op iets dat precies nou dit doosje tekort kwam!

RT Kapje (3)Opgewonden haalde ik mijn Heemaf 1931 muurconsole tevoorschijn. Deze heb ik eerder dit jaar op de kop getikt. Het is een heel zeldzaam ding en ik had mazzel dat ik er te pakken kon krijgen. Ik was er al heel erg blij mee.

Heemaf console (2)Ik wist dat er een aansluitdoosje ontbrak en ik had alle soorten doosjes die ik had al geprobeerd. Maar deze paste precies! Hoera! Compleet!

Heemaf console (3)Dit wordt zo’n ontzettend gaaf project om op te knappen!

 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*