Handel

ribbon

Verkoop

Door mijn verzamelactiviteiten heb ik allerlei telefoons dubbel, triple of zelfs maar. Ook heb ik exemplaren die op zich niet in mijn verzameling thuishoren. Daarnaast vind ik het erg leuk om telefoons te restaureren. Daarom verkoop ik gerestaureerde telefoons op internet.

Op mijn marktplaats-account is terug te vinden wat ik op dit moment in de verkoop heb. Ook als je geen marktplaats-account hebt, kun je mijn telefoonaanbod toch bekijken:

http://www.marktplaats.nl/verkopers/5667391.html

Heb je interesse in één van deze telefoons? Reageer op de advertentie of stuur een mail naar j_doubleyou@hotmail.com

Inkoop

Natuurlijk ben ik altijd op zoek naar leuke restauratieprojecten en aanvullingen voor mijn verzameling. Ook kapotte of incomplete telefoons kunnen daarbij van pas komen. Heb je iets waar je vanaf wil? Stuur een mail met foto naar: j_doubleyou@hotmail.com

Onderdelen

Door mijn verzamel- en restauratiewerk heb ik een grote voorraad onderdelen, vooral uit de jaren 60 en 50, maar ook uit de jaren 40, 30 en 20. Zoek je iets om je antieke telefoon weer compleet te maken? Neem contact met me op:  j_doubleyou@hotmail.com

Ik heb hoorns, draaischijven, microfoons, speakertjes, kapseldoppen,schroefjes, moertjes, etc etc.

Wat betreft snoeren: voor PTT Norm 51 toestellen, zoals de Heemaf 1955, Standard 54 en Ericsson 51 heb ik eventueel nieuw gemaakt stoffen hoornsnoeren van goede kwaliteit.

39 Reacties

 1. Goedemiddag Arwin,
  Ik ben op zoek naar de bodemring voor de Ericofoon, alsmede het juiste aansluitsnoer. Kunt u mij hieraan helpen?

 2. Hallo Arwin,

  Ik zoek een correct functionerende Unifoon TDK kleur beige.

  Kun jij mij daar aan helpen?

  Ik hoor graag van jou.

  Mvrgr

  Erik

 3. Nice website, I also have the passion for old phones but have not got such a collection as you do. How rare, in your opinion is the model Siemens 282 i red color? What is your opinion about the design of the Iskra Eta 80 phone, I have not found one in your collection. Best regards, Boris, Croatia

 4. Hallo Arwin,
  Is er ergens op het net nog een gebruiksaanwijzing (pdf) te vinden voor een PTT Memofoon Kirk 76E tdk uitvoering. 0216-429x
  Ik heb nog een ongebruikte ( nieuw in doos) exemplaar.

 5. Hoi Arwin,

  ik ben op zoek naar een T65 telefoon met hoornversterker, liefst met druktoetsen.

  de kleur is niet van belang

  Groet,

  Henk

 6. Dag Arwin,

  Ik heb een converterset ingebouwd in mijn T65 telefoon. Het kiezen etc. doet het goed. Alleen krijg ik de klacht dat ik slecht te verstaan ben. Voor de zekerheid heb ik twee andere T65’s omgebouwd, maar met dezelfde klacht. Heb jij enig idee hoe dit te verhelpen is, ik wil natuurlijk goed verstaanbaar zijn. Mijn T65 hang achter een Experia V8 modem van Telfort/KPN.

  Alvast bedankt voor de te nemen moeite.

  Groet,

  René

  • Ik heb inmiddels met René contact opgenomen via email. Een nieuwe microfoon en speaker zorgen er nu voor dat de telefoon weer perfect werkt. 🙂

 7. Beste Arwin,

  Ik ben op zoek naar een snoer voor een hoorn,
  Voor een Ericsson type 51 Kleur ivoor wandtelefoon.

  Hoop dat u mij verder kan helpen.

  Met vriendelijke groet

  Marco van Mierlo

  • Hallo Marco, snoeren voor dit type telefoon zijn lastig te vinden. Ik kan er evt eentje voor je maken. Origineel had het toestel een stoffen krulsnoer. Dat is echter niet meer te krijgen.
   Ik heb evt een recht stoffen snoer voor je. Dat kost 40 e incl verzenden binnen NL.

   Groeten,

   Arwin

 8. HALLO ik heb een koperen telefoon en volgens internet zou het om een RTT 56A/B telefoon gaan binnenin vind ik volgende gegevens POST TA XA (ATEA) en TMA st-121 kan je mij wat meer vertellen daarover en eventueel de waarde ? gr eddy

  • Hallo Eddy, bedankt voor je bericht. Waardebepaling via een korte beschrijving via een berichtje is helaas niet heel zinvol. Het hangt van zo ontzettend veel factoren af.
   Ik raad je aan op verkoopsites eens rond te kijken naar exemplaren die ongeveer in dezelfde staat zijn. Dan krijg je vanzelf een idee van de huidige verkoopwaarde.
   Groeten,
   Arwin

 9. Hallo Arwin,
  Heb je nog een leuke bakelieten telefoon over? Het liefst geen grijze, eentje met een draaischijf en zo’n klassieke bel.
  Met vriendelijke groet,
  Arno

 10. Hallo Arwin.

  Ben op zoek naar een katoenen telefoonhoorn snoer voor een oude koperen telefoon. Zou jij me hieraan kunnen helpen?

  Groetjes: Roger

 11. Hallo Arwin,

  Voor een tweetal munt telefoons (PTT Coinvox 12 en 22) ben ik op zoek naar documentatie of informatie over de werking/aansluiting. Ik heb een Homevox centrale waarop een Kimus 1 kwartjes telefoon is aangesloten, die doet het wel. De Coinvox toestellen gaan beiden wel over als ik ze bel, maar het gesprek komt niet tot stand na opnemen. Het display gaat ook niet aan, munten vallen direct in de teruggave bak. Misschien een aarde probleem? Ik heb geprobeerd de aarde aan te sluiten op de aarde in mijn huis, dat helpt helaas niet.

  Kan je mij misschien op weg helpen?

  Groet, Stefan

 12. Dag Arwin,
  Ik zoek een zwarte Siemens & Halske Fg Tist 282 in goede staat. Heb je er zo eentje te koop aub.
  Mvg,
  Michel.

  • Hallo Michel, bedankt voor je bericht. Helaas heb ik geen zwarte 282 te koop. Soms staan ze op marktplaats of 2ehands.be.
   Op ebay ook, maar de 2 die er nu staan zijn vrij hoog geprijst.
   Groeten,
   Arwin

 13. Toch bedankt Arwin ! Ik heb intussen een bordeaux 282 gevonden. Kan je me een idee geven van de gemiddelde verkoopprijzen van deze eerder zeldzame kleur aub ?
  Groeten,
  Michel.

  • Poeh, een rode kost doorgaans ergens tussen de 50 en 100 e, afhankelijk van de staat waarin ie verkeerd. Er wordt soms meer voor gevraagd.

   Gefeliciteerd, trouwens. De rode is wel de mooiste. 🙂

   Groeten, Arwin

 14. De rode vind ik ook de mooiste, ben blij dat ik een exemplaar gevonden heb dat min of meer compleet is. Een groene zoek ik ook nog maar die ben ik nog nooit tegengekomen op MP of Ebay of zo. Mocht je er ooit zo eentje dubbel hebben of ergens te koop weten staan via je contacten dan had ik het graag geweten. Thx voor alle info alvast ! PS. de”donor” zwarte komt normaal vandaag binnen en bezorg ik via de post je samen met de andere voor restauratie zoals via mail afgesproken. Groeten.

 15. Hi there,

  I’m trying to get hold of a replacement mouthpiece/transmitter cap for my 1954 U43 telephone and was wondering if you might be able to help.

  I’m not too concerned with the condition in terms of finish as the telephone has yet to be restored or converted. Anything that isn’t chipped or cracked would be ok.

  Best wishes,
  David

 16. Leuke site! Veel info en op een prettige manier van schrijven. Zelf een beginnende verzamelaar van de t65. Mooie telefoons. Vind hier op de site wel wat plaatjes en scans over de t65 maar de primafoongids zie ik bijv alleen maar de voorkant. Heb je nog meer documentatie? Heb bijvoorbeeld wel digitaal de handleiding van de t65 maar niet van de w65. Of weet je waar ik die kan vinden? Alvast bedankt.

  • Hallo JJ,
   Bedankt voor je bericht en je complimenten. DE T65 is een leuk verzamelonderwerp.
   Die primafoongids heb ik zelf niet. Ik heb de scans van een vriend gekregen.
   Ik heb nog wel wat meer documentatie, zoals een zeer uitgebreid artikel van de PTT over de introductie van de T65 bijvoorbeeld.

   Ik zal ze op termijn ook op mijn site zetten, maar dat soort zaken kost tijd. Met dat artikel over de T65 ben ik enkele weken bezig geweest om het te schrijven, controleren en alle info zo veel mogelijk te checken, foto’s te maken etc.
   De handleiding van de W65 heb ik niet, helaas. Vermoedelijk wijkt ie overigens niet veel af van die van de T65.
   Veel andere sites met informatie zijn er niet. Je zou eens op mijn linkenpagina kunnen kijken. Misschien de site van Freerk, of Jasper?
   http://www.matilo.eu/linken/

   Groeten,
   Arwin

 17. Hallo Arwin,

  Leuk om je passie voor telefoons op deze website te zien.
  Ik ben op zoek naar een mooie, oude telefoon om te gebruiken als decoratiestuk op een bruiloft. Hij hoeft dus niet meer te werken. Het liefst zou ik een telefoon vinden van voor 1945, met hout en metaal zoals jij hier op je website laat zien.
  Heb je toevallig zulke modellen beschikbaar? Qua kleur maakt het niet zoveel uit, want als het mooi is, is het mooi.

  Alvast bedankt en groetjes, Steef

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*