Ericsson type B

[:nl]

Ericsson type B
Ericsson type B
Ericsson type B
Ericsson type B

Ericsson type B, gemaakt voor de Rijks Telefoondienst en gebruikt vanaf ongeveer 1910 tot zelfs in de jaren 30 en daarna. Later opgenomen in de inventaris van de PTT in de jaren 30. Zie het toegevoegde PTT plaatje aan de bovenkant.

Ericsson type B
Ericsson type B
Ericsson type B
Ericsson type B

 

4 Reacties

 1. Hallo, ik ben in het bezit gekomen van een Ericsson type B
  Patented oct.29 1895. Het toestel is in slechte staat maar zou toch willen weten wat eventueel verkoop mogelijkheden zijn?

  • Hallo Eric, bedankt voor je bericht. Wat bedoel je met verkoopmogelijkheden? Ik zelf heb geen interesse om een type B aan te kopen, op dit moment. Ik probeer me te focussen op draaischijftelefoons.
   Groeten,
   Arwin

 2. Ben in het bezit van een antieke telefoon maar weet niet van welk merk. Denkt dat het van Duitse makelij is,op de hoorn is een rood knopje met uitleg dat ingedrukt moeten worden als men spreekt en loslaten voor te luisteren de hoorn hangt links en de draaier rechts en de bel bovenop mededeling OBo5K vervolgens staat er een teken en dan het nummer 23994 Wie kan mij helpen om te weten van waar deze telefoon komt

  • Hallo Patrick, een OB 05 is een Duitse telefoon die sterk lijkt om de Ericsson Type B. Ik vermoed dat je daar een exemplaar van hebt.
   OB staat voor OrtsBatterie, locaalbatterij. Dat betekent dat deze zijn stroom betrok van een batterijenkastje dat geplaatst was bij de abonnee.

   05 staat voor 1905, het jaar waarin dit model uit kwam. Hij is dus gemaakt in 1905 of in de jaren daarna.

   Groeten,
   Arwin

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*