PTT type Hilversum

[:nl]

PTT type Hilversum
PTT type Hilversum

In de jaren 80 was dit model verkrijgbaar als IDK- (impuls druk kiezen) en TDK-variant (toon druk kiezen), in verscheidene kleuren. Wat betreft functionaliteit kan dit toestel exact hetzelfde als de T65, maar waarschijnlijk heeft de PTT dit model aan haar collectie toegevoegd als de Luxe toestel, met moderne uitstraling.
Het is dan ook een oerdegelijke telefoon en de uitstraling is inderdaad moderner dan die van de T65. Toch was dit model, eigenlijk de Masterset 111 van Siemens, al in 1973 geïntroduceerd.

PTT type Hilversum onderkant
PTT type Hilversum onderkant

Bijzonder in dit geval is dat Philips als fabrikant op de sticker op de onderkant staat. Meestal stonden er op de telefoons van de PTT geen fabrikanten aangegeven.
Gek genoeg is het toestel helemaal niet gemaakt door Philips, maar door Siemens in Bocholt. En dat is weer te zien aan de sticker die onder de Philips sticker zit.
[:en]

PTT type Hilversum
PTT type Hilversum

In the 1980s this model was available as an IDK (impuls druk kiezen, pulse dialling) and TDK version (toon druk kiezen, touch tone), in various colours. With regards to functionality this model does exactly the same as the T65. Probably PTT added this to their range as de Luxe model with a modern look and feel.
Indeed it is a very robust model and it looks much more modern than the T65. Nevertheless this phone, actually a Siemens Masterset 111, was already introduced in 1973.

PTT type Hilversum onderkant
PTT type Hilversum onderkant

Unusual in this case is that Philips is printed on the sticker at the bottom as the manufacturer. Even stranger is that it was not made by Philips at all, but by Siemens in Bocholt. If you peel away the Philips sticker, the original Siemens sticker is revealed.[:]

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*