PTT type Florence

[:nl]

PTT Florence
PTT Florence

Het type Florence was oorspronkelijk een Canadees ontwerp van Northern Telecom. Het was een ontwikkeling van de Contempra, waarbij met name de behuizing een stuk compacter was gemaakt. De Contemprette, zoals dit model oorspronkelijk heette,  werd aan het begin van de jaren 80 op de markt gebracht met zowel een kiesschijf als met druktoetsen.

De PTT had uitsluitend de druktoetsvariant in haar aanbod, in de kleuren wit, bruin en rood. Mijn exemplaar is een IDK-versie (pulskiezen). Volgens mijn informatie had de PTT de TDK-versie niet in haar assortiment.

De Florence werd niet in Canada gemaakt, maar door Telcer in Italië. Hoewel de Florence van Canadese origine is, prees de PTT het toestel aan als een Italiaans ontwerp.
Het kostte indertijd bijna 100 gulden (€45).[:en]

PTT Florence
PTT Florence

The type Florence was originally a Canadian design by Northern Telecom. It was a development of the Contempra, which got a more compact body shell. The Contemprette, as this model was originally called, came onto the market in the early 80s with a rotary dial as well as with a touch tone key pad.
PTT only had the push button version in their range, in the colours white, brown and red. My specimen is an IDK-version (pulse dialling). According to my information PTT did not have the DTMF version in their product range.

The Florence was not actually made in Canada, but by Telcer in Italy. Even though the Florence was of Canadian origin, PTT marketed it as an Italian design.

At the time it cost nearly 100 guilders (€45).

 [:]

4 Reacties

  • Hallo Stanley, helaas begrijp ik niet precies hoe je dat bedoelt. Ik heb dit toestel zelf niet te koop. Het wordt niet meer gemaakt en is ook niet in een winkel of webshop nieuw te koop.
   Op marktplaats vind je ze wel 2e hands.
   Groeten,
   Arwin

 1. Ik heb de Contempra versie ivoor. Prachtig toestel.
  Valt mij wel op dat bij de PTT variant overal dat krulsnoer zo stuk is.
  Topsite dit.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*