Philips TD-9051

Philips TD-9051
Philips TD-9051
Philips TD-9051 open
Philips TD-9051 open

Dit is mijn koningsdag troffee van 2023. I heb hem voor 2 euro gekocht. Ze vroegen eerst 3 euro, maar ik heb afgedongen.

Ieder jaar, op de verjaardag van de koning, is er bij ons in het centrum een vrijmarkt. Kinderen leggen kleedjes op de stoep en verkopen speelgoed, maar ook huishoudelijke artikelen en andere curiositeiten. Nu in 2023 komt het na de COVID-19 lockdowns allemaal weer een beetje op gang.
Nadat ik ¾ van de markt had gezien was ik steeds geen landlijntelefoon tegen gekomen. Ik nam mij voor de eerste de beste te kopen die ik vond. Nou, ik vond er maar eentje en dat was deze.

Het is een typische gondeltelefoon van eind jaren 80, begin jaren 90, zoals kan worden afgeleid van de blauwe rijkswaterstaat sticker. Het is geen goedkoop rotding. Philips maakte een aantal van dit soort telefoon in deze tijd. Mijn eerste telefoon in 1990 was een soortgelijke telefoon.

Philips TD-9051 onder
Philips TD-9051 onder

Ik kon zeer weinig informatie over deze telefoon terugvinden. Er stond er eentje te koop op een Turkse vintage- & antieksite. Er was ook een gescande handleiding ergens te koop, voor maar 15 USD (!!!) en ik vond een data sheet op de website van Philips.

De inhoud van die datasheet was zeer informatief en gaf eigenlijk alle relevante informatie over deze telefoon, dus die plak ik hier even onder :-):

GENERAL INFORMATION
Electrical data:
. Tone and pulse dialling
. 13 memories with 3 direct memories
. Last number redial (bis)
. Mixed dialling for tele-shopping
. Ringer volume control and pitch control
. Recall (R) for tele-shopping or private networking 
 (Time break Recall only)
. Desk use or wall mountable

TELEPHONE
Approval : TD9051/19: No 93715P France only

MISCELLANEOUS
Weight       : 460g
Colours      : Black (B),
           Ivory (I),
           Green (M),
           Navy blue (H)
Dimensions (wxdxh) : 235x72x75 mm