10 Reacties

 1. Goedemiddag Arwin,
  ik heb de afgelopen dagen al een genoeglijk (ja, dat bestaat nog!) uurtje op uw website doorgebracht maar ik kom er niet helemaal uit. Wat is het geval: mijn man heeft van iemand een groot aantal elektrische meters overgenomen maar er zitten ook 3 telefoons bij: 2x de w28 zoals ik op deze site kon lezen en een oude zwarte PTT telefoon (nog niet bekeken). De w28 waar ik wat meer over zou willen weten heeft op de achterkant in oranje Fg wdst 38X en daaronder 31U12 staan met aan de zijkant een Siemens logootje.Zelfs met het verhelderende PDFje kom ik er niet uit. Zou u mij wat meer kunnen vertellen? Alvast bedankt, fijn weekend,
  Annemieke Zwakhals

  • Hallo Annemieke,

   Bedankt voor je leuke bericht. 31U12 betekent dat deze telefoon is gemaakt op een Siemens & Halske vestiging die Vereinigte Bayerische Telefonwerke (VBT) heette. U betekent in dit geval het jaar 1939 en 12 de maand december.
   Fg wdst betekent dat het om een wandtelefoon gaat en 38x het bepaalde type.
   Als je nog meer wil weten, dan kun je het beste wat foto’s van de telefoons sturen naar mijn email: j_doubleyou@hotmail.com
   Graag foto’s van voor, achter en eventuele logo’s op de zijkant.
   Groeten, Arwin

 2. Goedemorgen,
  Leuke site erg informatief!
  Ik heb nog wel een vraag. Ik heb een oude telefoon. En door heel het huis aansluitingen voor een ptt stekker. Als ik een oude telefoon bijkoop en deze in de stekkers door het huis doe kan ik dan onderling bellen met de verschillende kamers? Zodat ik een soort intercom binnenshuis heb?

  • Hallo J Dickens,
   Bedankt voor je reactie en compliment.
   Je kunt niet zomaar naar elkaar bellen door de telefoons met elkaar te verbinden. Zelfs als ze zijn verbonden met een telefoonlijn.
   Je zult dan een huiscentrale nodig hebben. Die zorgt ervoor dat het wel kan. Dan hebben je telefoons daardoor ook een intern telefoonnummer en meestal moet je dan een extra 0 draaien om naar buiten te kunnen bellen.
   Groeten,
   Arwin

 3. Hey Arwin,

  Ik krijg je via facebook en via j_doubleyou@hotmail.com moeilijk te pakken. Gewoon om te vragen of je inmiddels al bent kunnen beginnen aan het gebruiksklaar maken van onze RTT56B. Alvast bedankt voor je antwoord.

  Wim, Antwerpen

  • Hallo Wim,

   Ik heb een paar dagen geleden gereageerd op je bericht op facebook:

   Hallo William/Wim, ja ik had het gezien. Sorry voor de vertraagde reactie.
   Ik ben sinds kort weer begonnen met restaureren en op dit moment bezig met een andere RTT 56. Daarna is de jouwe aan de beurt. Ik hoop de andere aankomende week af te ronden.
   Ik had even gewacht met reageren om te zien of dan wellicht al kon zeggen wanneer de jouwe klaar zou zijn. Dat zal overigens niet lang duren. 1 a 2 weken ongeveer.

   Groeten, Arwin

   Ik zal dit bericht later ook even per mail versturen.

   Groeten,

   Arwin

 4. Hallo ik ben op zoek naar een dialgizmo pulse tone convector weet iemand waar ik die kan kopen ergens in Nederland op een beurs ???

  • Beantwoord via email:
   Hallo Anton,

   Bedankt voor je bericht. Ik heb ze zelf nog nooit te koop gezien op een beurs oid.

   Er was wel een zaak in Amsterdam die ze importeerde en verkocht. Heb je die al gevonden?
   Groeten,

   Arwin

 5. Beste Alwin.
  Ik heb een tweede hands bruine T65 gekocht, via marktplaats,
  nu wil ik deze aansluiten op mijn huidige telefoonaansluiting
  (T-Mobile thuis)kan dat en hoe doe ik dat dan??

  Mvg,
  Wim van Soldt

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*