PTT type Wales

PTT type Wales
PTT type Wales

Retro telefoon, gemaakt op op een oude telefoon te lijken. De vormgeving doet erg denken aan vroege Amerikaanse bakelieten telefoons, zoals de Monophone van American Electric. Hoewel het een druktoetstelefoon is, zijn de knoppen zo gerangschikt dat het lijkt alsof er een kiesschijf op zit.  Er is zelfs een vingerstop in het plastic afgebeeld om het effect te versterken.

Het is echter een volledig electronisch toestel, met een printplaatje en electronische zoemer. Het is een heel licht toestel van niet al te hoge bouwkwaliteit. Er zitten zelfs metalen plaatjes in om het wat meer gewicht te geven.

PTT type Wales underside
PTT type Wales underside

Hoewel er PTT op staat, is het toestel eigenlijk gemaakt door een firma genaamd Microtel. In deze periode liet de PTT (of eigenlijk PTT-telecom) niet langer meer telefoons voor hen ontwerpen, maar kocht bestaande modellen in die ze dan onder hun eigen naam verkochten. Dit toestel heette bij de PTT type Wales, maar eigenlijk is het een Microtel type 964 voor de zwarte variant en type 954 voor de witte.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*