Silly Gifts Red Lips (Hot Lips)

Silly Gifts Red Lips phone and box
Silly Gifts Red Lips phone and box
Silly Gifts Red Lips
Silly Gifts Red Lips

Dit is zeker één van de meer iconische novelty telefoons. Er beweerd dat het ontwerp was gebaseerd, of minstens geinspireerd op, de beroemde Mae West sofa van Salvador Dali. Ik weet niet zeker of dat wel waar is. Ik kon er geen bewijs van vinden. Daarnaast is de vorm van de telefoon niet hetzelfde als die van de sofa. En lippen zijn nou eenmaal lippen, dus overeenkomsten zijn natuurlijk voor de hand liggend.

De telefoon is helemaal van plastic gemaakt en van het zogenaamde gondel type, met de beeper and toetsenbord in het basisdeel en de microfoon en speaker in de hoorn, verbonden met een krulsnoer met standaard RJ-connectors.

Silly Gifts Red Lips open
Silly Gifts Red Lips open

Het toestel heeft vele namen, zoals Red Lips, Hot Lips, Mae West, Lips en is op de markt gebracht onder verscheidene merken en type nummer zoals Telequest Hot Lips, Mybelle 109, Telemania Lips, brandless WX-3016, Posantel KXT-108, natuurlijk ook de the Silly Gifts Red Lips en ongetwijfeld nog veel meer.

Deze telefoon is al decennia lang in productio. De Telequest versie gaat terug tot minstens de jaren 80, aangezien er een copyright uit 1984 op staat vermeld.

Meestal in rood uitgevoerd, maar er zijn nog andere kleuren zoals roze, paars, huidskleur, goud, chroom, metallic blauw, metallic roze en waarschijnlijk nog veel meer. Er zijn zelfs versies die bedekt zijn met plastic nepdiamantjes in verschillende kleuren.

Silly Gifts Red Lips keyboard
Silly Gifts Red Lips keyboard

Meestal probeer ik novelty telefoons te vermijden. Er zijn er namelijk heel erg veel en ze zijn vaak goedkoop uitgevoerd. Meestal vind ik ze lelijk en technolisch zijn ze ook niet zo interessant. Deze echter stond al heel lang op mijn verlanglijstje, omdat het zo’n bekend model is. Kun je je een collectie rode telefoons voorstellen zonder dit model?

Omdat het een veel voorkomende telefoon is, ben ik er al heel wat tegen gekomen door de jaren heen, meestal bepaald niet goedkoop geprijst. Ik heb lang afgewacht tot het juiste exemplaar voorbij kwam en deze was perfect: 10 euro, originele verpakking, in goede en bijna nieuwe staat en dichtbij genoeg om hem zelf even op te halen. Zo hier is ie dan eindelijk, mijn rode lippen telefoon.