PTT T65 wenken voor de gebruiker (gebruiksaanwijzing)

Gebruiksaanwijzing voor de T65. Dit is de versie uit 1965, de allereerste dus. Er is nog een latere variant uit de jaren 70 met een ietsje andere opmaak en eenvoudigere, minder archaïsche tekst. Ik heb een transcriptie van de tekst naast de plaatjes gezet. Als je op de foto’s klikt krijg je een grotere afbeelding te zien.

 Telefoontoestel type T65 wenken voor de gebruiker

PTT T65 Manual
PTT T65 Manual

PTT T65 Manual002U hebt de beschikking gekregen over een telefoontoestel van het type T 65. Op de volgende bladzijden vindt u enkele wenken voor een juist gebruik van het toestel. Het is voor u van belang van deze wenken kennis te nemen.

 

 

 

PTT T65 Manual003verplaatsing van het toestel

Het toestel is aan de achterzijde voorzien van een greep (zie afbeelding), waardoor het gemakkelijk kan worden opgetild en verplaatst.

 

 

 

 

 

PTT T65 Manual004

regelbare geluidssterkte van de bel

De geluidssterkte van de bel kunt u – terwijl de bel overgaat – zelf regelen door middele van een radertje dat zich aan de onderzijde van het toestel bevindt. Hoe u daartoe moet handelen, tonen de afbeeldingen:
1. toestel mèt de telefoon op de haak optillen en vervolgens de onderzijde naar u toekeren;
2. het radertje draaien totdat de gewenste geluidssterkte is verkregen.

PTT T65 Manual005

vervanging van het nummerplaatje

U kunt het nummerplaatje vervangen (of op het reeds aanwezige plaatje belangrijke telefoonnummers van bv. brandweer en politie bijschrijven) door het doorzichtige kapje op de kiesschijf te verwijderen. Hoe u dit moet doen, toont de afbeelding:
het kapje omhoog wippen door een puntig voorwerp te steken in het groefje op de kiesschijf vlak bij de stuitnok (zie blauwe pijl); het nummerplaatje zelf kan met behulp van de lipjes uit het kapje worden gelicht. Nadat u het nummerplaatje weer hebt aangebracht, kunt u het doorzichtige kapje op zijn plaats brengen door de beide nokjes te steken in de daarvoor bestemde openingen in de kiesschijf (zie afbeelding) en het kapje vervolgens even aan te drukken totdat u een lichte klik hoort.
Let op de juiste stand van de nummers!
Overtuig u ervan dat de telefoonnummers die u hebt aangebracht inderdaad juist zijn!

PTT T65 Manual006

schoonmaken van het toestel

Het toestel is vervaardigd van thermoplastisch materiaal. Het schoonmaken van dit materiaal vereist enige zorg. Wrijven met een droge doek werkt averechts, aangezien stofdeeltjes daardoor juist extra worden aangetrokken. U kunt beter een vochtig lapje nemen of een antistatische doek, zoals ook voor het schoonmaken van grammofoonplaten wordt toegepast. Gebruik nooit wrijfwas of andere chemische middelen; het thermoplastische materiaal kan daardoor worden aangetast.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*