Western Electric 2500

WE 2500 Red
WE 2500 Red

De WE 2500 is de druktoetsversie van de WE 500. Tenminste, zo begon het, want aanvankelijk waren de enige verschillen de behuizing en de kieseenheid. De WE 2500 is al heel lang in productie, waarbij en heeft mettertijd veel aanpassingen ondergaan. Merk op dat ik hier niet de verleden tijd gebruik, aangezien het toestel vandaag de dag nog steeds wordt gemaakt.

Dit model is in 1968 geïntroduceerd, als opvolger van de WE1500. De WE1500 was vrijwel identiek, behalve dat deze maar 10 toetsen op het klavier had, zonder de * and #.

De 2500 is niet alleen door Western Electric geproduceerd, maar ook door vele andere fabrikanten. Heel veel exemplaren zijn nog steeds in gebruik en het is één van de meest iconische telefoons sinds de candle stick telefoons.

Het is dan ook niet verrassent dat er heel veel varianten van zijn, in allerlei kleuren en met allerlei knopjes, lampjes, functies et cetera.

Ontwikkelingen door de Jaren heen leidden er toe dat nieuwere 2500s weinig meer gemeen hebben met de vroege exemplaren.

In Europa zie je ze niet vaak, dus het duurde een tijd voor er eindelijke eentje op mijn werkbank verscheen.

WE 2500 ET phone home
WE 2500 ET phone home

De eerste was een groene, gemaakt in de vroege jaren 70. Het toestel was in goede staat, met dezelfde elektronica als de WE 500. Het was wel een modulair toestel in plaats van vaste bedrading. Dat betekent dat er RJ-connectoren aan de bedrading zaten.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*