T&N Maingau

Maingau 38
Maingau 38

Van oorsprong een hele innovatieve telefoon, met een aantal hele originele designoplossingen. Het was de opvolger van de beroemde Bauhaus telefoon, ook wel bekend als het model Frankfurt en heeft vaak dezelfde hoorn, ontworpen door Marcel Breuer.
Nooit geaccepteerd als standaardtelefoon door de Deutsche Reichspost. Derhalve werd deze telefoon geleverd aan de particuliere markt.

Maingau 38
Maingau 38

Deze familie van telefoons bestond uit 4 basismodellen, de Maingau 34, 35, 38 en 46. De nummers geven het jaar van introductie aan. Deze toestellen hadden diverse kiesschijven en hoorns. Om vast te stellen welke versie je voor je hebt, moet je aan de binnenkant kijken naar de configuratie van de elektrische componenten en het soort belmechaniek. Indien aanwezig kan ook de aardtoets aangeven om welke versie het gaat.

Maingau 38
Maingau 38

De Maingau 34 heeft een paneel aan de binnenzijde, die de behuizing onderverdeeld in een bovencompartiment en een ondercompartiment. De electrische componenten zijn aan de boven- en onderzijde van het paneel bevestigd. Ook heeft deze een compact belmechaniek met concentrische bellen.
De kleine aardtoets (indien aanwezig) is grijs en geplaatst in het midden van de telefoon, net onder de kiesschijf.

De Maingau 35 heeft hetzelfde scheidingspaneel aan de binnenkant maar het belmechaniek heeft twee kleine ovale bellen die naast elkaar geplaatst zijn.
De kleine aardtoets is grijs en paddenstoel vormig en op de zelfde plek als bij de Maingau 34.

Maingau 38
Maingau 38

De Maingau 38 (hier afgebeeld) heeft een wat meer conventionele indeling, met alle componenten op de onderplaat bevestigd, met 2 kleine ronde bellen onder de strip met aansluitpunten.
Als er een aardtoets op zit, is deze aan de rechterkant geplaatst en zwart van kleur.

De Maingau 46 heeft een geheel conventionele indeling in een wat hogere behuizing dan de anderen. Bellen aan de voorkant, belmechanisme in het midden, condensator rechts, spreekspoel aan de achterkant en aansluitstrip links. De aardtoets is in het midden geplaatst en zwart.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*