Siemens & Halske Vsa tist 66 c4

S&H VsaTist66c4
S&H VsaTist66c4
S&H VsaTist66c4 achter
S&H VsaTist66c4 achter

Nog een vroege versie van het Modell 27 / W28 in een mooie en complete staat. Vaak zijn ze door de tijd heen aangepast, maar deze heeft de tijd reletief onaangetast doorstaan. Deze komt uit België; de meesten hier in Nederland zijn aangepast aan latere PTT-standaarden.

De vernickelde kiesschijf heeft een emaille cijferring, met zwarte cirkels om de cijfers heen. Het vingerwile heeft een zwart plaatje met de standaard belettering er op en een kleine vernikkelde bout in het midden met een zwart geverfde messing ring.

S&H VsaTist66c4 onder
S&H VsaTist66c4 onder

Het opleggewei heeft een hexagonale bevestigingsbout in het midden en de telefoon heeft geen opschriften aan de buitenkant, behalve het S&H logo op de achterkant.

De onderkant heeft de S&H type-aanduiding met datumcode BM9, dat betekent dat de telefoon in Berlijn is gemaakt in september 1931.

S&H VsaTist66c4 binnenwerkDe binnenkant bevat een recht tussenschotje tussen de bellen en de electrische componenten en er is geen W2 aansluitpunt bij de trekontlastingsbeugel voor het lijn- en hoornsnoer (de beugel ontbreekt helaas).
Nota bene: de condensator is vervangen door een nieuwere, geproduceerd voor de export.

S&H VsaTist66c4 BinnenDe kiesschijf is een Vsa sch 127a, gemerkt met 5 31 (mei 1931).

S&H VsaTist66c4 hoorn
S&H VsaTist66c4 hoorn

De hoorn is van het soort met een botvormige decoratie in relief over de rug, en gemerkt met BM9. De microfoon en telefoon (speaker) zijn gemerkt met BM8. De speakerdop is van dun metaal met een buitenkant van gehard rubber, dat bruin geworden is met het verstrijken der tijd. De microfoon heeft een halfronde dop met een metalen bevestigingsring.

S&H VsaTist66c4 diagram
S&H VsaTist66c4 diagram

Binnenin zit een schema met code V.Sa.Ms.54582