GPO 300

GPO 332 L
GPO 332 L

De GPO 300 serie werd geintroduceerd in 1937 als een kantoortelefoon. Later, na 1945, werd het de standaardtelefoon van GPO, de Britse PTT. Hij werd geproduceerd 1957 en er zijn veel verschillende versies.

GPO 312
GPO 312

Het ontwerp is gebaseerd op de beroemde Ericsson DBH1001 en was de eerste autonome compacte telefoon van GPO, waarmee bedoeld wordt dat er voor dit toestel geen losse belkast nodig was. Er zijn verschillende versies van gemaakt, met allerlei knoppen en in een handje vol kleur: rood, groen, wit en natuurlijk zwart.

Oorsprong

GPO 332 CB
GPO 332 CB

Volgens een veel vertelede anecdote bezocht de toenmalige prince of Wales, later heel kort koning Edward VII, een tentoonstelling en raakte daar zeer onder de indruk van de DBH1001. Hij kocht er eentje en nam deze mee naar Groot Brittanië.

Later gebruikte GPO dit model als basis voor de GPO 300. Het is niet duidelijk of de aankoop van de Britse troonopvolger enige invloed heeft gehad op de beslissingen van GPO. In ieder geval is gelijkenis duidelijk.

GPO plaatse er wel hun standaard model hoorn, type 164, erop. Het subframe werd wel behouden, hoewel de verdeling van de verschillende componenten niet dezelfde was.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*